Oltiin tänään Numben kanssa Tsaukkilassa treenaamassa tottista. Nyt on aika ruveta sitäkin treenaamaan enemmän tosissaan, paikallaanolo on välttämättömyys myös agissa. Ja BH-kokeeseenkin pitäisi varmaan seuraavaksi mennä. Eikä sitä tiedä vaikka innostuttaisiin tuosta tokostakin.

Päästiin hienon ryhmän kanssa treenaamaan. Ihan ympyrskäisinä oltiin Numben kanssa koirakoiden osaamisista (ja vähän hirvittikin, kun ei oikein vielä olla treenattu...).

Numbe treenasi ensin paikallaanoloa istuen ryhmässä (ajattelin että tämä olisi hyvä opettaa ennen maassaoloa). Kauas en uskaltanut lähteä ja Anette oli varmistamassa takana seisoen hihnan päällä. Ettei pilattu kenenkään treenejä. Paikallaanolo meni superhyvin. Ohjaajien lähestyessä ryhmänä koiriaan, Numbea rupesi hieman pöhisyttämään, hui kauhistus. Mutta se meni samantien ohi, tämä oli melkein sama tilanne kuin näyttelyssäkin eli ehdottomasti tätä on treenattava!

Sitten otettiin hieman sivulla oloa ja pientä seuraamista ja samalla myös kontaktin pysymistä. Voi sitä tilannetta kun mammaa yritettiin auttaa kaikennäköisissä käden ja vartalon asennoissa. Olin enemmän pihalla kuin Numbe. Ehkä joskus vielä osaan minäkin:) Sen jälkeen otettiin vauhtiluoksetulo ja pariin otteeseen eteenmeno, koska ensimmäisen kämmäsin. Oli tarkoitus ottaa vauhdikas "ei koemainen" eteenlähetys ja enkös minä sitten ollut heti komentamassa poikaa maahan, niinpä.

Tottistreenien viimelopuksi Anette otti Numben kanssa vielä pikkasen näyttelytreeniä. Treeniryhmän Heikki joutui uhriksi koplaamaan Numbea. Tämäkin rupeaa jo sujumaan, Anettella on kyllä niin hyvä nannatatsi:) Hieman Numbe väisti ensin, mutta pysyi paremmin kuin ennen. Hiukan nauratti, kun tilanne oli ohi siinä sitten Numbe meni samantien moikkaamaan Heikkiä. Hassu koira.

Ja olihan siinä sitten pakko ottaa vielä agia, käytiin vain välillä lenkillä. Otettiin ihan helppoa hyppyjä putkea ja puomia. Oli kiva päivä! -Tuija-