Eilen käytiin taas treenailemassa näytelmä esiintymistä Kupittaalla. Oltiin tällä kertaa Peten kanssa kahdestaan, koska Menden luotto-handleri Minna joutui tekemään ihan oikeita töitä välillä (vaikka kyllä se Menden handlaaminenkin välillä työstä käy...) ja huoltojoukotkin olivat poissa:(

Esitin siis Menden itse ja punainen nauha sieltä paukahti, mutta hiki valui kyllä handlerilta. Poika oli taas niin energisellä ja äänekkäällä päällä että huh, huh. Kiekumista ja äksöniä siis esitettiin kehässä muiden...iloksi. Taisi jopa yksi tassu osua maahan juoksussakin...No minkäs sille voi että Mende on ihan oikeasti agility-koira, jolla riittää energiaa vaikka muille jakaa:) Punaisten loppukilpailussa Mende ei sitten sijoittunut, ei ymmärtänyt Tuomari hyvän päälle. Tai sitten se johtui siitä että oli jo sijoittanut mustilon sinisten loppukilpailussa = Numben:)

Siis Numben esiintymiseen. Kyllä meni taas takapakkia viime lauantaiseen verrattuna. Ja ihan oikeasti takapakkia, epäilin joskus agitreeneissä että Numbe ei millään opi peruuttamaan, mutta kyllä poika sen taidon osaa... Numbe peruutti lahjakkaasti minun ympärilläni ja Tuomari perässä. Oli aika koominen tilanne sinänsä. Tuomari sanoi että on se harmi että tämä koira on vellihousu, se on todella kaunis! Treeniä vaan lisää, huoh sanon minä! Taitaa poika olla älykäskin, kun oleiltii siinä kehänauhan ulkopuolella ja moikkailtiin ihmisiä ja koiria häntä heiluen, mutta kun astuttiin viivan yli Numbella rupesi heti korvat heilumaan, josta arvasin että häiriötä ottaa ympäristöstä. Tuomari ei ole oikeastaan se paha, vaan ympärillä lähellä olevat koirat. Numbe sijoittui kuitenkin sinisten neloseksi eli palkinnoille taas päästiin:) Positiivista oli että liikkuminen oli taas kaunista. Yhteenveto: Siedätyshoitoa siis paljon lisää hoitaja-Minnalta (pusuttelua, haleja, lepertelyä...). Ja ehkä minunkin on harjoiteltava kehäkäyttäytymistä, ettei vaan mene hermo kun poika pakittelee.

Mätsärin jälkeen käytiin vielä Tsaukkilassa ottamassa vähän agitreeniä, jotta tulisi parempi fiilis ja kyllä tulikin! Numbe meni kuin unelma! Kävi todella kuumana ja iski patukkaan täysillä kiinni. Lähinnä treenattiin Numben kanssa keppejä ja nyt uskalsin kokeilla jo ilman verkkojakin. JES! Mende otti kontakteja ja nekin menivät ihan täydellisesti! Tulin siihen tulokseen että PYH jos ei näyttelyt suju, pääasia että agility rules!

Mutta, VIHDOINKIN on Menden Agilityvalio-titteli vahvistettu kennelliitossa! Pari kuukautta kesti että se laitettiin agiliitosta eteenpäin kennelliittoon ja siellä meni toiset pari kuukautta. Nyt se on sitten virallista -> FI AVA Je M'Appelle Mendez! -Tuija-