Mitä tuli tehtyä ja mitä jäi tekemättä 2009.

Vuosi on ollut taas kerran tapahtumarikas ja tietenkin tärkeimmät asiat, jotka täytyy käydä läpi, ovat Mustilo poikien tekemiset ja kuulumiset:).

Mendezin vuosi on ollut hieno, jälleen kerran. Poika on ollut terveenä, välillä aika rajusta treenaamisesta/kisaamisesta huolimatta ei ole edes tassurikkoja ollut. On se mahdoton hallitsemaan kroppansa. Jäntevä ja lihaksikas pikku Voimamies.

Agility-tuloksista muutama maininta: Vuoden aikana on Mendez Peten ohjastamana (vai miten päin se meneekään...) kerännyt SM-nollia 14xSM02009 ja 11xSM02010. Palkintosijoituksiakin on aika roimasti mukana 0-resulteissa:) Merkittävin sijoitus on ehkä ollut SM-kisojen kuudes sija. Viimeinen Agility Valion arvonimeen oikeuttava 0-voitto tuli 26.4. heti kun vaadittava vuoden väli täyttyi. Valioituminen hyväksyttiin Kennelliitossa syyskuussa. Mendez saavutti myös viimeisen Hyppy-sertinsä ja ensi vuonna pojasta sitten leivotaan myös Suomen Agility Hyppyvalio. Hyppyvalio on hyväksytty kennelliitossa uudeksi arvonimeksi ja astuu voimaan ensi vuoden alusta. Sitten päästään sitä anomaan.

Virallisissa näyttelyissä Mende on pyörähtänyt pari kertaa ja molemmista Excellent. Mätsäreissä ollaan oltu muutama kerta enemmän ja siellä poika on pokannut palkintoja handlerinsa Minnan kanssa:)

Numbe aloitti agi kisauransa toukokuussa Vaasassa. Sieltä sitten tuli ensimmäinen 0-tulos ja monta palkintopalli sijoitusta. Ykkösissä on kivaa:) Kisattu ollaan aika harvakseltaan, koska tuo kohelo pikku poika on ollut aika tapaturma altis... Kynsiä on mennyt jne.Toinenkin 0-tulos kerittiin saavuttamaan ennen vuoden vaihdetta eli yksi enää puuttuu. Treeneissä ollaan edistytty ihan huimasti. Fiilis on löytynyt ja yhdessätekemisen riemu on nähtävissä jo kisaradoillakin. Näyttelyissäkin Numbe kävi muutaman kerran peruuttelemassa ja tulimme yhdessä siihen tulokseen että näyttelyt on tyhmiä! Eli Numben ei niissä tarvitse enää käydä, Agility rules:)

Mitä sitten ensi vuonna suunnitelmissa:

Mendezillä tietenkin Agilityn SM-kisat Vantaalla kesäkuussa ja MM-karsinnat Liedossa heinäkuussa. Suoritusvarmuutta treenataan lisää ja lisää. Ehkä lähdetään reissulle ulkomaille, jos vaikka pojasta tulisi jonkun muunkin maan Agility Valio. Harkinnassa on myös PK-jäljen treenaus, jos vaikka joskus avoimen luokan tuloksen saisi tehtyä. Muotovalion titteli on siitä kiinni, koska tarvittavat Sertit ovat olleet kasassa jo aika kauan. Näyttelyissä ei varmaan käydä kuin Erkkarissa. Voi olla että Mendellä on ensi vuonna myös jo jälkeläisiäkin

Numbella tavoitteena nousu kolmoseen, vaikka 1-luokassa onkin kivaa:) Treenataan esteitä itsenäisemmiksi ja ohjauskuvioita. Ja nyt julistan täällä kaikille nähtäväksi, mamma aloittaa vuoden alussa laihdutuskuurin, jotta pysyy pojan perässä radalla! Ei auta enää itku markkinoilla, Numbe on niin hyvin ruvennut ottamaan vauhtia että jotakin on minunkin tehtävä asian eteen. Paimmennusta on myös Numbelle luvassa ensi vuonna, saas nähdä miten siitä sitten selvitään. Näyttelyissä emme käy, miksi kiusaisin poikaa, koska muihin titteleihin vaadittavat näyttelytulokset on jo plakkarissa. Katsotaan sitten joskus myöhemmin. Onneksi Numben sisarukset ovat hoitaneet loistavasti tuon puolen! BH-kokeeseen ruvetaan treenaamaan ja viralliset lonkka&kyynärnivelkuvat käydään otattamassa. Samaten molemmat pojat silmäpeilataan taas.

Ami on viettänyt hyvin ansaittuja eläkepäiviä onnellisena ja terveenä. Hieman tietenkin on kankeutta tullut ja tahti hidastunut. Näkö ja kuulokin on mielestäni heikentynyt, mutta onhan pappalla ikääkin kohta jo plakkarissa 13v! Täytyy vielä mainita että aika hyvin kiipeää vaikka kaapin päälle, jos jotakin herkkuja on saatavilla. Sitkeä ja päättäväinen Harmaahapsi on siis edelleen:)

Lämmintä Joulua ja Antoisaa ensi vuotta teille kaikille, jotka ovat blogiamme lukeneet ja yhdessä meidän kanssa aikaanne viettäneet! - Tuija-

Ihanaa kun on lunta!