Käytiin eilen Menden ja Numben kanssa treenailemassa agia Tsaukkilassa. Otettiin täsmätreenejä kontaktiesteillä.

Numbe meni puomia sata kertaa... Teimme nyt harjoituksia, jossa jätin pojan lähtöön (hyppy, puomi) ja menin valmiiksi alasmenolle kutsumaan. Palkkasin ensin namilla kontaktin oikeasta suorituksesta, mutta siirryin heti patukkaan. Jestas minkä vauhdin Numbe sai kehitettyä puomilla, vähän rupesi jo pelottamaan että pysyykö ollenkaan esteellä. Välillä otettiin niin että Numbe meni vain alasmeno osuuden. Muutaman kerran mentiin kulmaputki ja kepitkin, nekin meni hyvin.

Sitten otettiin samaa A-esteellä (rengas, hyppy, A). Ensin vedin Numbea patukalla alas ja poika teki hirveää syöksymistä patukalle, kunnes viisas Pete muistutti minua että ohjaavalla kädellä ohjataan ja paijakäsi on piilossa niin kauan kunnes palkataan. Jee ja se onnistui loistavasti! Näiden treenien tarkoitus oli kova vauhti esteellä loppuun asti ja oikeassa paikassa palkka. Toistoja ja toistoja. Tästä on hyvä jatkaa!

Mendez teki samoja treenejä kuin mekin ja tietenkin kovaa! Hienosti onnistuivat ja rimatkin pysyivät ylhäällä, vaikka Pete vedätti ihan hirveästi. Ehkä treenit olivat hieman helpot heille, mutta on hyvä välillä muistutella näistäkin asioista jo osaavaa koiraa.

Tänään on TSAU:n johtokunnan kokous, mutta huomenna päästään taas paimentamaan, kyllä elämä on ihanaa:) -Tuija-