Eilen oltiin taas Somerolla paimentelemassa. Samalla nähtiin Swedun Paimennuskoulun ensimmäinen karitsa, Eka. Ihana pieni päkätti:) Onnea vaan jälkikasvusta!

Numbe treenasi ajoa ja lampaiden pitämistä yhdessä koossa. Minun Numben lähetys lampaille oli taas katastrofaalinen, niin kuin aina... En oikein osaa tätä juttua ja pelkään että Numbe käy lampaisiin kiinni. Ylivarovaisena tietenkin roikun koiran remmissä ja hermoilen, ja sehän kannattaa.... kierrokset senkun nousevat. Kimmo tuli onneksi apuun ja näytti mitä tehdä. Numbe sai Kimmolta hieman kyytiä ja sen jälkeen alkoi luistamaan. Poika tuli nynnyilemään mamman jalkoihin että apua, mutta jatkoi kuitenkin, jes! Täytyy sanoa että Kimmolla on kyllä auktoriteettia.

Toisella kerralla aloitustilanne meni jo paremmin. Numbe vapaana vierellä, paikalleenjättö ja sitten lähetys lampaille. Vieläkin hipsin varpaillani, tästä täytyy päästä irti. Numbe kuitenkin on tottelevainen (melkein aina) vaikka käy kierroksilla lampaisiin. Liian kovaa poika edelleen menee, tai ohjaaja on hidas... Paimennus pitäisi olla rauhallista ja hallittua, ja silti vietillä:)

Mendez oli myös mukana fiilistelemässä kentän laidalla Katjan ja Astran menoa. Ei millään malttanut pysyä hiljaa paikoillaan, kohde ei ollut kyllä lampaat vaan äijä. "mitä tehdään, mitä tehdään..." Onneksi Astra ei tuontaivaallista välittänyt ulkopuolisesta häiriötekijästä:)

Tänään Numbe pääsi agia treenaamaan EHYT areenalle. Otettiin keppien kiihdytystä, irtoamista ja viimelopuksi A:n kontaktia remmissä. Ihanaa kun kerkeää jokapaikkaan:)

Ai niin, jossakin vaiheessa varmaan saan laitettua hieman videopätkää nettiin meitin paimennusmörhellyksestä...-Tuija-